Rijstvelden van Sapa in Vietnam

Een van de plekken die reizigers bij een bezoek aan Vietnam zeker gezien moeten hebben zijn de rijstvelden in Sapa. In Noord-Vietnam in het gebergte dat tegen het land China aan ligt vind je de plaats: Sapa. Dit is een klein dorpje met een aantal duizenden inwoners met een schitterend landschap en uitzicht. De meeste toeristen die het land bezoeken beginnen bij deze plek om vervolgens verder naar het zuiden te reizen. Het gebied is zo een vier uur lang reizen vanuit de stad Hanoi. De tempratuur is redelijk en in de winter kan het nogal frissig zijn in het dorpje. Het is een mooi plekje om kennis te maken met Vietnamese natuur. Maar wat maakt Sapa zo bijzonder? De natuur rond het gebied is onaangetast door de mens en maakt het daarom adembenemend om te zien. Onder toeristen is het uitzicht en de prachtige omgeving het populairst. Er kunnen wandelingen gemaakt worden op de paden die zijn ontstaan, maar je kan ook dwars door de rijstvelden en bossen van bamboe wandelen om de volledige ervaring mee te krijgen. Voor de echte wandelaars en de reizigers die van avontuur houden is het natuurlijk mooi om van dichtbij te zien. Probeer vooral op de bergen te komen om vanuit hier uitzicht te hebben op een oneindig lange natuur vol met groene rijstvelden en bossen. In het Noorden en dus in dit dorpje zijn de traditionele bevolkingsgroepen nog te vinden, het is altijd een ervaring om in contact te komen met locals en in dit gebied is daar de mogelijkheid voor om deze dorpelingen te ontmoeten. Met eigen unieke kleding en levensstijl, spreekt elke groep weer een andere taal. Een daarvan is de bevolkingsgroep Hmong die te herkennen zijn aan de unieke kleding die zij dragen met felle kleuren en hoeden. In het dorp worden ze de ‘Sapa Sisters’ genoemd en deze vrouwen zijn bereid een rondleiding te geven in de omgeving tegenover een kleine vergoeding. Het is een bedrijf met jonge en zeer aardige en behulpzame vrouwen. Op deze manier krijg jij de omgeving te zijn vanuit alle invalshoeken en de gidsen krijgen geld om te betalen voor scholing en medische zorg. De mensen die er wonen kennen de plek natuurlijk op zijn best. Plekken waarvan je versteld van zult staan zijn de watervallen en rivieren. Tijdens deze wandelingen kom je zeker langs deze rivieren waarbij je over een primitieve brug kan oversteken, alleen voor de echte avonturiers. Het is ook mogelijk om via de rivier naar de overkant te komen of heerlijk even een pootje te baden. De watervallen zijn zeer rustgevend en hier kom je als groep meestal even tot rust tot er weer verder gewandeld wordt. Het dorpje heeft mooie en goed georganiseerde slaapplekken en routes om te bewandelen, op deze manier kom je in contact met andere toeristen wat weer leuke ervaring met zich mee brengt.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *