De mooiste stranden van Turkije

Ga je binnenkort op reis naar Turkije of wil je graag wat inspiratie opdoen voor je volgende vacay? Turkije beschikt over een aantal prachtige natuurgebieden en stranden, waarvan we er een aantal voor je op een rijtje hebben gezet. En geloof ons; hier wil je echt heen…

Blue Lagoon

Wat ons betreft vind je het mooiste strand van Turkije in de Blue Lagoon. Dit is dan ook één van de meest gefotografeerde plekken van Turkije! De hagelwitte stranden in combinatie met het azuurblauwe water en de uitgestrekte bossen maken dit een waar paradijs. Je vindt de Blue Lagoon in de regio Olüdeniz in het zuidwesten van Turkije en bestaat voor een gedeelte uit een nationaal park. In de verte zie je het indrukwekkende Taurusgebergte. Het andere gedeelte is wat meer toeristisch. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een goedkope vakantie Turkije, dan is Olüdeniz zeker een aanrader!

Iztuzu Beach

Ook Iztuzu Beach is een echte blikvanger. Dit strand ligt in het plaatsje Dalyan dat tussen Olüdeniz en Marmaris in ligt. Je kunt een bezoekje aan Iztuzu Beach dus goed combineren met de Blue Lagoon! Het strand wordt vaak ook Turtle Beach genoemd, omdat je hier veel schildpadden kunt spotten. Ook is het een paar keer uitgeroepen tot mooiste strand ter wereld.

Kaputas Beach

Kaputas Beach ligt in Kas, een kustplaatsje in de regio Antalya. Kaputas Beach is omringd door hoge rotsen en een prachtige natuur, waardoor het strand vrij afgelegen ligt. Je moet dan ook via een trap naar beneden. Er hangt een rustige en relaxte sfeer omdat het strand voornamelijk bezocht wordt door locals. Je zult hier dus meestal geen hordes met toeristen vinden. De ideale plek voor een middagje relaxen dus…

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *